Кравчук анонсував створення ради з вихідців із Донбасу. Вони допомагатимуть ТКГ

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Кравчук анонсував створення ради з вихідців із Донбасу. Вони допомагатимуть ТКГ

Марків Михайло / УНІАН

Україна має намір сформувати у Тристоронній контактній групі раду за участю вихідців із Донбасу, яка напрацьовуватиме пропозиції для групи. Про це заявив голова української делегації ТКГ Леонід Кравчук в ефірі одного з телеканалів, повідомляє «РБК-Україна».

Кравчук зазначив, що свою допомогу пропонують багато людей, зокрема ті, які все життя пропрацювали на Донбасі.

«Вони займали там дуже важливі позиції організаційні, політичні, господарські. Тобто їх там добре знають, а вони добре знають Донбас. Я ще раз хочу сказати, ми думаємо над тим, як створити раду людей. Не взяти одного члена делегації України в ТКГ, а зібрати раду людей, які будуть допомагати збирати можливості, думки, пропозиції», — зазначив Кравчук.

Нагадаємо, у червні у Тристоронній контактній групі зʼявилися чотири нові учасники, які представляють жителів Донецької і Луганської областей. Це журналісти Денис Казанський і Сергій Гармаш, юрист і колишній прокурор Андрій Горан, лікар-травматолог Костянтин Лібстер.

  • 30 вересня президент Володимир Зеленський підписав указ, яким вивів першого премʼєра Вітольда Фокіна зі складу делегації України на переговорах у Мінську. Цьому передувала заява Фокіна на засіданні комітету Ради, де він сказав, що не бачив доказів того, що на Донбасі йде війна між Україною та Росією.
  • 30 серпня Фокін в інтервʼю виданню «Страна.ua» заявив, що особливий статус потрібно надати усьому Донбасу, включно з підконтрольними Україні територіями. Він також виступив за повну амністію для учасників подій на сході. На його думку, такі кроки назустріч Росії підштовхнуть її відмовитися від місцевих виборів на окупованому Донбасі до повернення державного кордону під контроль України.