Через ProZorro продадуть 27 вʼязниць. Частина виручки піде до Мінʼюсту

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

В Україні через онлайн-торги ProZorro продадуть 27 законсервованих вʼязниць, які не використовуються понад два роки і стоять майже без персоналу.

Про це в ефірі телеканалу «Дом» заявила заступниця міністра юстиції Олена Висоцька, передає Укрінформ.

«У нас є законсервовані установи. Їх 27, є абсолютно чіткий перелік. Вони не використовуються нашою системою останні два роки. Ми з них почали. Перший найближчий обʼєкт був біля Києва, у місті Ірпінь. Другий — ми визначили, що це буде, напевно, цікавий для інвесторів обʼєкт — установа у Львові. І один — в Одесі», — сказала Висоцька.

У продажу буде задіяний Фонд держмайна, який перевірить всі документи і забезпечить відкриті торги.

«Частина коштів піде нам, як держателю балансу цієї системи — балансова вартість майна. Надлишок піде в держбюджет. І це буде вперше, коли сама система такого роду наповнює держбюджет», — заявила Висоцька.

  • 22 квітня Кабінет міністрів підтримав упровадження платних камер підвищеного комфорту. Ініціатива Міністерства юстиції спрямована на збір коштів для реформи інфраструктури. Попередньо, проєкт триватиме до кінця 2021 року, після чого вирішать, чи продовжувати цю практику.
  • Платні камери в СІЗО вже існують у Києві, Чернігові, Львові, Чернівцях, Хмельницькому, Вінниці, Харкові, Одесі, Миколаєві Житомирі, Івано-Франківську, Дніпрі та інших містах.
  • Міністерство юстиції вирішило продавати подарункові сертифікати у платні камери СІЗО. Сертифікат можна придбати онлайн, а діятиме він 6 місяців. Мін’юст обіцяє «клієнтам» цілодобову охорону та триразове харчування.