Нафтопереробний завод дружини Медведчука потрапив у топ-100 рейтингу російського Forbes, обігнавши підприємство друга Путіна

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Нафтопереробний завод дружини Медведчука потрапив у топ-100 рейтингу російського Forbes, обігнавши підприємство друга Путіна

Синиця Олександр / УНІАН

«Новошахтинський завод нафтопродуктів», який контролює телеведуча Оксана Марченко — дружина кума Путіна, нардепа «Опозиційної платформи — За життя» Віктора Медведчука, потрапив у рейтинг «200 найбільших приватних компаній Росії-2020» за версією російського Forbes. Про це пише «Радіо Свобода».

Підприємство Марченко увійшло у топ-100 рейтингу, посівши 78-е місце із річною виручкою у 142,7 мільярда рублів. За даними Forbes, завод є найбільшим підприємством Ростовської області.

Завод дружини Медведчука обійшов таких гігантів, як найбільший в Росії виробник металургійного вугілля «Сибірський антрацит» і «Газпром буріння» сина партнера Путіна по самбо Аркадія Ротенберга. У них 89 і 105 місця відповідно.

Крім Новошахтинського закоду, родина Медведчука володіє ще низкою компаній, які беруть участь у видобутку і переробці нафтопродуктів на території Росії.

  • Раніше журналісти програми «Схеми» зʼясували, що продукцію з «Новошахтинського заводу нафтопродуктів» постачають у США, хоча Медведчук із 2014 року перебуває там під санкціями. Покупцем є одна з найбільших американських нафтопереробних корпорацій ExxonMobil, реклама якої часто зустрічається під час автоперегонів.
  • На початку осені Марченко також стала власницею будівельної компанії у Росії.
  • Сімʼя Медведчука володіє в Криму бізнесом, який зʼявився вже після російської анексії.
  • П’ять болгарських компаній родини Медведчука володіють землею на узбережжі Чорного моря в Болгарії. Їх нардеп купив у 2007 році, через два роки після звільнення з Адміністрації президента Леоніда Кучми.