Нардеп Лерос опублікував обіцяні плівки із начебто «смотрящим за Києвом» Комарницьким та Тищенком. Вони про обшуки та Подільський міст

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Нардеп Лерос опублікував обіцяні плівки із начебто «смотрящим за Києвом» Комарницьким та Тищенком. Вони про обшуки та Подільський міст

Олександр Синиця / УНІАН

Народний депутат Гео Лерос, якого виключили з фракції «Слуга народу», опублікував обіцяні плівки, на яких записані розмови «смотрящего за Києвом» Дениса Комарницького із заступником голови фракції «Слуга народу» Миколою Тищенком. Про те, що на плівках саме вони — ми стверджувати не можемо, тому далі їхні прізвища будуть у лапках.

На початку розмови «Тищенко» каже: «Там конфлікт [Андрій] Вавриш, [Андрій] Богдан, [Вадим] Столар, брати [Юрій та Олексій] Горові [...]. Треба їх засунути групами — [народний депутат «Слуги народу» Олександр] Дубінський та Лерос і віддати «йому». Туди ще можна додати Олександра Третьякова — партнера міністра культури Олександра Ткаченка».

Далі Лерос зазначає, що «Комарницький» розповідає «Тищенку» про те, як втік з бізнес-центру IQ під час останніх обшуків:

«Я підхожу до вікна, дивлюсь, а вони на заправці, чоловік 20. [..] Я через ресторан втік. Стрибнув через забор, переліз через забор і по доріжці. Ліфти ж заблоковані. Через зал не вдається, вони там поставили «мусорів», я намагався. Через підвал не думай, туди вхід відкритий».

Окрім цього «Комарницький» каже, що вкрадені ванти з моста не знайшли — «добре сховали». Нагадаємо, раніше Лерос заявляв, що Комарницький курує у Києві, зокрема, будівельну галузь. За словами нардепа, Комарницький «працює» через кілька фірм, серед яких ТОВ «Еко-Буд-Трейд» — генпідрядник будівництва Подільського моста. Цій фірмі з бюджету Києва вже надійшло понад 6 мільярдів гривень.

Також «Комарницький» каже, що комусь з ними не пощастило: «Ну їм з нами не пощастило, братик... Вони не тих кусають. Все, Коль. Все заберемо. Ось ти подивишся».

Іншу телефонну розмову «Комарницький» веде з одним з начебто народних депутатів про створення групи: «Групу, яка підтримує політику Першої людини, яка консолідована... Ти не зрозумів, там кіпіш,.. цієї справи, вона долетіла туди до Першого, слава Богу [...] Андрій включився». Лерос стверджує, що йдеться про групу всередині фракції «Слуга народу».

Також «Комарницький» вдячний «Тищенку», але за що саме — незрозуміло. Проте Лерос стверджує, що йдеться про вдячність за те, що Тищенко вгамував ситуацію з обшуками щодо моста.

У розмові невідомо з ким «смотрящий» за Києвом розповідає, як старший син себе проявив під час обшуків: «У мене у вітальні ходять [слідчі], десь щось нюхають, а він сидить у мене в кабінеті, мене набирає. Зброю поховали по сейфах, знаєш, за дверима обшук, а він сидить документи, що про всяк випадок в шредер, що в сейф. Молодець. Це добре, що у мене син.[...] Кажу, давайте вчіться, тренуйтеся. А ще приїхав їх зібрав, там розповів їм такого, ну, знаєш, спеціально, щоб діти бачили, чули».

У наступному випуску депутат обіцяє, що там будуть Тищенко, мер Києва Віталій Кличко та погрози розправитись з ним особисто. Раніше Лерос заявляв, що отримав майже шість годин записів розмов Тищенка та Комарницького.

Раніше Лерос заявляв, що Зеленський «натравив» на нього Агентство з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА). За його словами, АРМА цікавиться його майном нібито через те, що він викрив схему, як «смотрящий Зеленського за Києвом» Комарницький вкрав з АРМА майно міністра доходів і зборів часів Януковича Олександра Клименка, а також оприлюднив, «як арештоване майно Клименка мало перейти в руки Комарницького».