Австралія попросила Google видалити фото туристів з вершини священної скелі Улуру

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Австралія попросила Google видалити фото туристів з вершини священної скелі Улуру

Photoholgic / Unsplash

Австралія попросила Google видалити з сервісу «Карти» фотографії, зроблені з вершини священної скелі аборигенів Улуру-Ката-Тьюта. Про це повідомляє CNN.

У Google Maps наразі розміщено кілька зображень з вершини меморіалу, які альпіністи зробили ще до заборони туди підійматись у 2019 році. Причина заборони — мандрівники руйнують поверхню моноліту, скидають з нього сміття та забруднюють прилеглі водойми. Але туристи вирішили обійти заборону, і почали «підніматися» на гору віртуально — за допомогою Street View, і це образило аборигенів.

Аборигени анангу поскаржились на ці світлини в організацію Parks Australia, яка опікується національними парками. Та у свою чергу звернулась до Google.

«Ми розуміємо, що гора і національний парк Улуру-Ката-Тьюта — священні місця для народу анангу і, розділяючи заклопотаність організації Parks Australia з приводу цього контенту, ми видалимо зображення», — сказав представник Google Australia.

  • Парк Улуру-Ката-Тьюта — національний парк в Австралії. З 1987 року він у списку Світової спадщини ЮНЕСКО. Парк займає площу в 1 326 квадратних кілометрів. Частинами парку є знамениті скелі Улуру.
  • Туристи почали відвідувати територію навколо Улуру-Ката-Тьюта, починаючи з 1936 року. У 1976 році Австралія передала права на територію парку народам, які жили на його території (аборигенам), які потім «здали в оренду» парк австралійському уряду терміном на 99 років.