Означає «добробут». Мешканці американського міста Свастика проголосували за збереження його назви

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

У північній частині штату Нью-Йорк громада міста Свастика проголосувала за збереження назви свого міста, заявивши, що засновники міста назвали його в честь санскритського слова, а не символу нацистів.

Про це заявив мер міста Джон Дуглас, передає CNN.

Дуглас пояснив, що перші поселенці зʼявились у цьому місті у 1800-х роках, а назва міста з санскритської означає «добробут».

«Ми шкодуємо про те, що люди, які не знайомі з історією нашого міста, які не знають історії нашого району, ображаються, коли бачать цю назву. Її обрали наші предки», — сказав мер.

CNN повідомляє, що у квітні 2019 року район у місті Колорадо проголосував за зміну своєї назви зі Swastika Acres на Old Cherry Hills. Цей район колись був домом для компанії Denver Land Swastika Company, яка вибрала свою назву ще до того, як нацисти взяли символ свастики.

Меморіальний музей Голокосту США повідомляє, що символу понад 7 тисяч років, і він вважається священним в індуїзмі, буддизмі та інших навчаннях. Іноді він прикрашав стіни будинків або храмів. Нацисти ж стали використовувати його у 1920-х роках.

  • У Німеччині відсторонили 29 працівників поліції. Вони поширювали нацистські символи в соцмережах.
  • Австрія представила архітектурний план щодо перетворення будинку, де народився Адольф Гітлер, на поліцейський відділок з надією «нейтралізувати» простір і зробити так, щоб він не привертав увагу неонацистів.