ДПА з математики для випускників 11-х класів стане обовʼязковою з 2021 року. Також зміниться формат ЗНО з української мови

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
ДПА з математики для випускників 11-х класів стане обовʼязковою з 2021 року. Також зміниться формат ЗНО з української мови

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

Державна підсумкова атестація (ДПА) з математики для випускників українських шкіл стане обов’язковою з 2021 року.

Про це повідомили у Центрі оцінювання якості освіти.

«Державна підсумкова атестація з 2021 року для здобувачів повної загальної середньої освіти буде обов’язковою з української мови, з математики. Це нововведення. Нагадую, раніше можна було обирати з-поміж математики або історії України. Крім того, здаватимуть історію України або іноземну мову, а також один з навчальних предметів на вибір», — пояснила заступниця голови Центру Тетяна Вакуленко.

Також вона розповіла, що з 2021 року абітурієнти матимуть змогу складати максимально п’ять предметів у форматі ЗНО замість чотирьох. Орієнтовні дати проведення цих оцінювань — 21 травня — 16 липня.

Зміниться і формат складання ЗНО з української мови та літератури. З 2021 року абітурієнти зможуть обирати, чи складати ЗНО лише з української мови, чи ЗНО з української мови та літератури — залежно від того, яке саме оцінювання вимагатиме виш.

  • Цього року 447 учнів набрали на ЗНО максимальні 200 балів, що більше на 63%, ніж минулого року. Найбільше «відмінників» із математики — 142 особи. На другому місці англійська мова — 84.
  • Зовнішнє незалежне оцінювання в Україні проходило з 25 червня до 17 липня.