«Золотий лев» Венеційського кінофестивалю дістався фільму «Земля кочівників»

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
«Золотий лев» Венеційського кінофестивалю дістався фільму «Земля кочівників»

YouTube / Searchlight Pictures

Володарем головної нагороди Венеційського кінофестивалю — «Золотого лева» — стала картина «Земля кочівників» режисерки Хлої Чжао.

Про це повідомляють на сайті фестивалю.

Головну роль у «Землі кочівників» зіграла володарка двох «Оскарів» Френсіс Макдорманд. За сюжетом її героїня вирушає в подорож західною частиною Америки на своєму фургоні після того, як у її рідному місті сталася економічна криза.

Володарем «Срібного лева» за найкращу режисуру став Кійосі Куросава за картину «Дружина шпигуна». Гран-прі журі був відзначений фільм «Новий порядок» режисера Мішеля Франко.

Найкращим актором став Франческо Фавіно за роль у фільмі «Наш батько» режисера Клаудіо Ноче, а «Кубок Вольпі» за найліпшу жіночу роль дістався Ванессі Кірбі, яка зіграла у фільмі «Фрагменти жінки» режисера Корнеля Мундруцо.

Приз за найкращий сценарій отримав Чайтанья Тамхане за фільм «Учень», який він же й зрежисував. Премію імені Марчелло Мастроянні за найліпший дебют отримав актор Рухан Замані за роль у фільмі «Сонячні діти» режисера Маджида Маджиді.

Через пандемію коронавірусу всі гості церемонії кінофестивалю перебували в залі в масках і сиділи з дотриманням соціальної дистанції, через яку зал був напівпорожнім.

  • Раніше повідомляли, що Венеційський міжнародний кінофестиваль вирішили провести відповідно до графіку — з 2 по 12 вересня, незважаючи на пандемію.
  • Каннський кінофестиваль відклали через коронавірус. Він повинен був відбутися в кінці травня.