«Український медіахолдинг» закликав Коломойського припинити спекуляції довкола конкурсу з управління його активами

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
«Український медіахолдинг» закликав Коломойського припинити спекуляції довкола конкурсу з управління його активами

Мусієнко Владислав / POOL / УНІАН

«Український Медіа Холдинг» (УМХ) олігарха-втікача Сергія Курченка опублікував лист до бізнесмена Ігоря Коломойського, який звинуватив Офіс президента в тиску на Агентство з розшуку та менеджменту активами через конкурс з управління УМХ. Холдинг «1+1 media», який належить Коломойському, також претендує на отримання права керувати УМХ.

Звернення опубліковано на сайті видання «Корреспондент», яке входить до складу холдингу.

Менеджмент УМХ вважає, що «у більшості випадків, коли кваліфіковані топменеджери Коломойського зі своїми виробничими потужностями усували неефективність у діючих медіапроєктах, ці видання щасливо поповнювали кладовище ЗМІ».

«Мабуть, знаючи таку вашу управлінську особливість, АРМА для конкурсу спеціально прописало вимогу щодо дотримання трудових прав працівників УМХ, а також зобовʼязали нового керуючого активами розвивати всі без винятку напрямки діяльності. Розвивати, а не закривати. Відчуваєте різницю? Безумовно, до конкурсу, який проводиться АРМА, є питання. Але, скоріше, не конспірологічні, а юридичні», — йдеться у зверненні.

Також у холдингу підкреслили, що їм «запала в душу» думка Коломойського про те, що майбутні підсумки конкурсу «прямо суперечать інтересам держави». «Якщо ви так дбаєте про інтереси держави і хочете допомогти Україні, є й інші вельми благородні варіанти вкладення коштів», — заявили в УМХ.

Там додали, що Коломойський міг би, наприклад, «погасити заборгованість перед «Укрнафтою» в розмірі 20 млрд грн, заплатити через «Центренерго» 4,5 млрд грн, а також повернути ПриватБанку $5,5 млрд. «І, закінчуючи, хочемо перефразувати ваші ж слова: «Забудьте ви вже на х... про цей медіахолдинг», — написали в УМХ.

  • АРМА оголосило вже другий конкурс на управління активами УМХ. З 2013 року холдинг належить Сергію Курченку. До УМХ входить низка інтернет- і друкованих видань, радіостанцій. Серед них — bigmir.net, Корреспондент.net, «Комсомольская правда в Украине», «Теленеделя», «Голос столиці», «Наше радіо», «Авторадіо».
  • Під час попереднього конкурсу АРМА не змогло визначити переможця. У повторному конкурсі на управління цими активами беруть участь ТОВ «Видавничий Дім «Масаві»; ТОВ «Комунікаційний Хаб «Економіка»; ТОВ «Сегодня Мультимедиа»; ТОВ «Обʼєднана Медіа Група»; ТОВ «Видавництво Український Медіа Дім»; ТОВ «1+1 Інтернет».
  • Коломойський звинуватив радника голови Офісу президента Михайла Подоляка в тиску на Агентство з розшуку та менеджменту активів (АРМА). За його словами, Подоляк нібито вимагає від АРМА визначити переможцем цього конкурсу компанію «Видавництво «Український Медіа Дім», яка повʼязана з Курченком.