В Офісі президента відреагували на інтерв’ю Богдана. Кажуть, він вже «не в інсайді і не в тренді», але заява про Путіна обурила

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
В Офісі президента відреагували на інтерв’ю Богдана. Кажуть, він вже «не в інсайді і не в тренді», але заява про Путіна обурила

Мусієнко Владислав / POOL / УНІАН

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк відреагував на інтерв’ю ексглави ОП Андрія Богдана журналісту Дмитру Гордону. Радник заявив, що Богдан «абсолютно не в інсайді і не в тренді». Але його заява про владу України, яка «кинула Путіна» — «викликає серйозні питання».

Про це Подоляк написав у Facebook.

«Насправді це інтервʼю людини, яка абсолютно не в інсайді, не в тренді, продовжує жартувати над власними старими жартами і намагається дограти чужі хайпи. Паровоз давно пішов, але він продовжує бігти за ним», — написав радник Єрмака.

Тому, вважає він, «безглуздо розбирати» заяви Богдана щодо імен можливих кандидатів та про спецоперацію щодо затримання бойовиків «ПВК Вагнера». Проте, на його думку, єдине, що варте уваги в інтерв’ю, це заява, що влада України «кинула» Путіна. Подоляк вважає, що це «пропагандистська подача в сторону Росії».

«Викликає вже серйозні питання до самого Богдана, це його пряме і публічне визнання того, що нібито «Україна кинула Путіна». Що нібито Україна не виконала взятих на себе зобовʼязань […] Це надзвичайно потужний удар по нашій репутації і відмінна пропагандистська подача в сторону Росії. Не сумніваюся, що зроблено це може і не навмисне, по дурості […] За цю фразу ті ж російські ЗМІ сильно зачепилися і активно стали розкручувати [...] Навмисний удар по репутації конкретних посадових осіб. Навмисна гра на медійному полі чужої країни», — вважає Подоляк.

Про що йдеться?

Ексглава Офісу президента Андрій Богдан в інтерв’ю журналісту Дмитру Гордону заявив, що у керівництво України «кинуло» президента Росії Володимира Путіна.

«Те, що я бачу, мені здається, що ми його [Володимира Путіна] якось жорстко кинули. Наобіцяли одне — не зробили нічого», — сказав Богдан.

  • Богдан в інтерв’ю підтвердив існування спецоперації із затримання бійців «ПВК Вагнера» та її зрив після телефонного дзвінка з «найближчого оточення» президента Володимира Зеленського.
  • Він також розповів, що його джерела розповідали про наявність документа з близько 10 пунктів домовленостей між Україною та Росією, які передбачають схему взаємних поступок.
  • На наступний день після інтервʼю Державне бюро розслідувань викликало Богдана на допит.