У Києві стан тепломереж контролюватимуть за допомогою дронів

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

У Києві в опалювальному сезоні 2020—2021 тепломережі обстежуватимуть за допомогою дронів.

Про це повідомили у пресслужбі КП «Київтеплоенерго».

«За допомогою тепловізора взимку та відеокамер у теплу пору року працівники дільниці з діагностики та аеромоніторингу «Київтеплоенерго» обстежуватимуть об’єкти теплового господарства столиці: виявлятимуть втрати теплоенергії і ймовірні витоки теплоносія, здійснюватимуть моніторинг стану димових труб котелень, градирень, теплотрас повітряного прокладання», — пояснили у компанії.

Результати аерообстежень вноситимуть у геоінформаційну систему тепломереж Києва.

Також у «Київтеплоенерго» зазначили, що дрони вже довели свою ефективність як інструмент досліджень стану підземних тепломереж у європейських містах, зокрема, у столиці Данії Копенгагені, британському Ноттінгемі та низці міст Швеції.

«У Києві одна з найбільших, розгалужених та складних систем централізованого опалення в Європі. Вона була збудована понад пів століття тому, і показники зношеності досягають 80%. Замінити 2,7 тис. км мереж за рік чи два неможливо. Аеромоніторинг вже довів свою ефективність під час тестувань. В опалювальний сезон ця технологія прискорить пошук наявних і потенційних місць пошкоджень мереж, а це, своєю чергою, дозволить мінімізувати незручності для клієнтів через відключення гарячої води та опалення», — заявив директор СП «Київські теплові мережі» КП «Київтеплоенерго» Василь Деревицький.

  • Раніше у квитанціях на оплату комунальних послуг «Київтеплоенерго» зʼявилися два нові платежі за обслуговування лічильників.