Військові США тестують патрульних роботів-собак. Їхнє завдання — розвідка небезпечних зон перед заходом бойової групи

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Військово-повітряні сили США залучили до навчань експериментальних роботів-собак Q-UGV (Vision 60) від компанії Ghost Robotics. Патрульні роботи брали участь у маневрах з 31 серпня до 3 вересня, частина яких проходила на авіабазі Нелліс (штат Невада).

Як повідомляє CNN, роботів задіяли в одному з найбільших в історії американських військових експериментів в області високих технологій — тест системи бойового управління ABMS (Advanced Battle Management System).

Патрульних Q-UGV використовували як розвідників. Їхні завдання: прочісувати небезпечні зони, виявляти ворога або заміновані ділянки, після чого позначати сектор дії для бойових груп військових. Також роботів використовували для охорони і патрулювання авіабази. Взагалі вони мають великий спектр застосування, аж до роботи у штурмовій групі. При цьому вони можуть діяти автономно.

Роботи оснащені тепловізорами, датчиками руху, високочутливими PTZ-камерами теплового і видимого випромінювання, а конструкція ніг надає перевагу в маневреності та легкості (плюс у виявленні мін).

Tech. Sgt. Cory D. Payne

Tech. Sgt. Cory D. Payne