Опитування: До Верховної Ради проходять пʼять партій. Серед них — політсила Ляшка

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Опитування: До Верховної Ради проходять пʼять партій. Серед них — політсила Ляшка

УНІАН фото

У разі виборів до Верховної Ради найближчим часом, до парламенту б потрапили 5 політичних партій. Про це свідчать дані опитування, проведеного соціологічною групою «Рейтинг».

Пʼятивідсотковий барʼєр для потрапляння у Раду здолали б партія «Слуга народу», за яку готові проголосувати 25,7% опитаних, «Опозиційна платформа — За життя» (16,7%), «Європейська солідарність» (15,6%), «Батьківщина» (9,4%) та Радикальна партія Олега Ляшка (6%). В межах похибки — партія «Голос», за яку готові віддати голоси 4,3% опитаних. Усі інші партії набирають менше 4%.

Щодо довіри українців до політиків, то лідерство за цим показником продовжує утримувати чинний президент Володимир Зеленський. 44% опитаних довіряють главі держави, 51% — не довіряють. Співголові ОПзЖ Юрію Бойку довіряють 24%, не довіряють — 58%, лідерці «Батьківщини» Юлії Тимошенко довіряють 22%, не довіряють — 74%, пʼятому президенту Петру Порошенку довіряють 22%, не довіряють — 75%.

Опитування проводилося з 29 серпня по 3 вересня. Всього опитано 10 тисяч респондентів старших за 18 років. Помилка репрезентативності дослідження складає не більше 1%.