На Кіпрі газета опублікувала список власників «золотих паспортів» країни. Серед них — Коломойський та Боголюбов

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
На Кіпрі газета опублікувала список власників «золотих паспортів» країни. Серед них — Коломойський та Боголюбов

Сало Віталій / УНІАН

Кіпрська газета Politis опублікувала список з більш ніж 30 власників «золотих паспортів» країни.

Більшість з них — російські та українські бізнесмени. Зокрема, в списку фігурує олігарх Ігор Коломойський. Громадянство Кіпру він отримав в березні 2010 року, так само як і його дружина Ірина Коломойська та дочка Анжеліка.

Крім того, в списку присутній бізнес-партнер Коломойського Геннадій Боголюбов. Кіпрський паспорт він отримав в один день з родиною Коломойського.

Крім Коломойського і Боголюбова, в списку також присутні російсько-український бізнесмен Костянтин Григоришин, колишній віцепремʼєр-міністр України Віталій Гайдук з дружиною, а також інший підприємець, якого повʼязують з Коломойським — Михайло Кіперман.

  • 4 серпня Федеральне бюро розслідувань США обшукало офіси компанії з нерухомості в передмісті Клівленда, співвласником якої є Коломойський. Рейд проходив для перевірки діяльності українського олігарха.
  • 6 серпня стало відомо, що Міністерство юстиції США звинуватило Коломойського в розкраданні мільярдів доларів з ПриватБанку і відмиванні цих грошей в Америці і по всьому світу через мережу компаній-посередників. Вони разом з Боголюбовим нібито використовували підконтрольний їм ПриватБанк як «особистий рахунок» для побудови бізнесу в США.