Справа Шеремета: Антоненку і Кузьменко вручили обвинувальні акти, адвокати Дугарь відмовилися його отримувати

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Підозрюваним у вбивстві журналіста Павла Шеремета вручили обвинувальні акти. Їх отримали адвокати Андрія Антоненка та Юлії Кузьменко, а захист Яни Дугарь відмовилися отримувати акт.

Про це повідомили адвокати Тарас Безпалий, Станіслав Кулик і Віталій Коломієць, передає «Українська правда».

«Вручення обвинувального акту — це право прокурора, фактично він зазначає про те, що вже все зібрано, все відкрито, все отримано, мається на увазі, по доказах», — сказав Безпалий. Про вручення акту він знав ще вчора.

Адвокат Дугарь заявив, що захист відмовився отримувати акт, оскільки матеріали (їх частина) і оригінали експертиз не були відкриті.

Паблік підтримки Антоненка пізніше опублікував листа, в якому йдеться про отримання акту. «Ввиходимо на фінішну пряму. І ця пряма буде найважча. Чекаю, фінальним рішенням Шевченківського суду буде саме виправдовувальний вирок», — написав у листі Антоненко.

  • Раніше стало відомо, що фігурантам справи про вбивство журналіста Павла Шеремета змінили підозру. Андрій Антоненко тепер є не організатором вбивства, а виконавцем за попередньою змовою. Юлія Кузьменко теж є виконавцем, а Яна Дугарь — пособником.
  • 11 серпня суд відпустив Кузьменко під домашній арешт. Антоненка залишили під вартою.