Головний кіт-мишолов МЗС Британії йде на пенсію

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Головний мишолов Міністерства закордонних справ Британії кіт Палмерстон йде на пенсію — на цій посаді він був з 2016 року. Про це йдеться у Twitter-акаунті кота.

«Я вважаю, що життя вдалині від центру більш розслаблене, спокійне і легке. [...] Мені потрібно більше часу, що відпочити від загальної уваги», — йдеться в листі, який він підписав двома відбитками лап.

Заступник міністра закордонних справ Великої Британії Саймон Макдоналд вже відреагував на відставку Палмерстона: «Думав, беру на роботу мишолова. А в підсумку отримав медійний феномен, у якого 105 тисяч підписників у Twitter».

На час карантину, який ввели у Великій Британії в кінці березня, кота взяв до себе в заміський будинок один зі співробітників МЗС, з яким кіт тепер і залишиться.

Минулого року Палмерстон кілька місяців провів на лікарняному через проблеми з ожирінням. Кота назвали на честь міністра закордонних справ і премʼєр-міністра Генрі Палмерстона (1784—1865).

Палмерстон не єдиний кіт на держслужбі у Великій Британії. У лондонській резиденції премʼєр-міністра з 2011 року працює кіт з кличкою Ларрі, якому зараз приблизно 12 років. Він обіймає офіційну посаду головного мишолова при секретаріаті британського Кабінету міністрів. В обовʼязки Ларрі входить «прийом гостей, інспектування систем охорони і перевірка придатності до спання антикварних меблів». Крім того він займається вирішенням проблеми з гризунами, які водяться в урядовій будівлі.

Палмерстона та Ларрі взяли з притулку Battersea.