Corriere della Sera: Син ексвласника «Мотор Січ» Богуслаєв придбав острів в Італії. Купив у кількох родин за 10 мільйонів євро

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Corriere della Sera: Син ексвласника «Мотор Січ» Богуслаєв придбав острів в Італії. Купив у кількох родин за 10 мільйонів євро

Wikimapia

Син колишнього власника компанії «Мотор Січ» 42-річний Олександр Богуслаєв придбав острів Галлінара біля берегів італійської Лігурії за 10 млн євро. Про це повідомляє італійська газета Corriere della Sera.

Переговори про придбання острова почалися у травні та завершилися 17 липня.

Острів Галлінара розташований за 1,5 км від материка, між містами Алассіо і Альбенга. Висота острова над рівнем моря — 87 метрів. Загальна площа острова, який за формою нагадує черепаху, становить 11 гектарів, його ширина — 470 метрів, а довжина — 450 метрів.

Богуслаєв-молодший придбав Галлінару у дев’яти п’ємонтських та лігурійських родин, у власності яких острів був протягом понад 40 років. За даними видання, їхні будинки на вершині острова Богуслаєв придбав окремо за кілька мільйонів євро. Останні 150 років Галлінара була у власності банкірів та власників промислових підприємств, а до того, протягом кількох століть належала католицькій церкві.

Наприкінці 2019 року президент «Мотор Січ» Вʼячеслав Богуслаєв підтвердив продаж акцій підприємства китайським компаніям. Угода укладалася через біржу. За його словами, разом з купівлею акцій китайці зобовʼязалися інвестувати в завод протягом двох років $250 млн.

США виступали проти придбання акцій «Мотор Січ», наголошуючи, що це сприятиме нарощуванню військових сил Китаю.