Маски, дистанція і сидячі місця у транспорті. Степанов розповів про правила в «зонах» карантину

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Маски, дистанція і сидячі місця у транспорті. Степанов розповів про правила в «зонах» карантину

З 1 серпня в Україні діятимуть нові правила карантину.

Про це заявив міністр охорони здоровʼя Максим Степанов, пише «Радіо Свобода».

Міністерство запровадить розподіл країни на чотири зони: «зелену», «жовту», «помаранчеву» та «червону». У кожній із них діятимуть різні обмеження.

За його словами, найбільш м’якими обмеження будуть у «зеленій» зоні — масковий режим, дотримання дистанції, одна людина на 5 кв. м на масових заходах, заповненысть залу у кінотеатрах і театрах — не більше 50%, у громадському транспорті перевезення виключно на сидячих місцях.

«Щодо перетину кордону між «червоною» і «зеленою» зонами всередині країни: у «червоній» буде обмежено рух транспорту, встановлять відповідні пости на вʼїзді», — сказав міністр.

Нові правила запроваджуються і для поділу іноземних країн на «червону» і «зелену» зони. Такі дані оновлюватимуть раз на тиждень. Крім того, міністерство змінить критерії для визначення зон. Зараз МОЗ вимірює кількість активних хворих у країні, а з 1 серпня існуватимуть два показники для «червоної» зони. Перший — на скільки приріст хворих у країні за останні 14 днів перевищує такий приріст на території України. Другий — якщо відсоток приросту за останні 14 днів у порівнянні з попередніми 14 днями становитиме понад 30%.

  • З 1 серпня країну поділять на «зелену», «жовту», «помаранчеву» і «червону» зони. У кожній з них дітимуть свої обмеження. Найбільш мʼякі — у «зеленій» зоні.
  • В Україні за минулу добу 1 022 нових хворих на коронавірус. Одужали 650 осіб, 21 українець помер. Найбільше нових хворих виявили у Львівській та Івано-Франківській областях, а також у Києві.