У США готель зняв прапор Норвегії через схожість із конфедеративним

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

У штаті Мічиган власники готелю типу «ліжко та сніданок» прибрали норвезький прапор з будівлі після того, як їх звинуватили в пропаганді расизму. Про це повідомляє Associated Press.

Керстен і Грег Оффенекер повісили прапор Норвегії навпроти американського, коли переїхали у цей будинок у 2018 році. Вони це зробили на знак поваги до діда Керстена, який народився в Норвегії.

Але нещодавно на тлі антирасистських протестів подружжя зіштовхнулось з тим, що люди сприймають цей прапор за прапор Конфедерації — відтак вони зняли як прапор США, так і прапор Норвегії.

Власники готелю зазначили, що ніколи б не подумали, що хтось переплутає норвезький прапор з іншим.

«Я не бачу тут прапор Конфедерації, тому що виріс із норвезьким прапором. Для мене це — два різні прапори», — зазначив Керстен. Попри те, що люди закликали повернути норвезький прапор, подружжя каже, що не робитимуть цього, поки не переконаються, що він нікому не нагадує прапор Конфедерації.

Конфедеративні Штати Америки — це самопроголошена незалежна держава на півдні Сполучених Штатів Америки. Вона виникла у лютому 1861 року внаслідок відокремлення південних штатів, які намагалися зберегти рабовласницьку систему. Це призвело до Громадянської війни між Північчю й Півднем.

Зазнавши поразки у війні, Конфедеративні Штати припинили своє існування. Штати, що були у їхньому складі, захопили збройні сили США.