Науковці знайшли місце, написане Ван Гогом на його останній картині. Допомогла листівка

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:

Учений виявив місце у Франції, де в 1890 році художник Вінсент Ван Гог написав свою останню картину «Коріння дерев».

Про це повідомляє пресслужба музею художника в Амстердамі.

Науковий керівник Інституту Ван Гога Вутер ван дер Він виявив листівку 1900—1910 років, на якій зображений схил пагорба і дерева. Місцина розташована у французькому селі Овер-сюр-Уаз — там Ван Гог провів останні місяці життя.

Вчений припустив, що це місце могло бути зображено на останній картині художника «Коріння дерев». Його здогадк підтвердили дослідники з Музею Ван Гога в Амстердамі, а також дендролог, який спеціалізується на історичній рослинності.

«Те, що це місце зображено на останній картині художника, додає йому ще більше винятковості й навіть драматичності. Швидше за все, Ван Гог часто проходив повз, коли йшов до полів, де він малював протягом останнього тижня свого життя й де наклав на себе руки», — сказав один із працівників музею.

  • Вінсент Ван Гог помер 29 липня 1890 року. За два дні до цього він вистрілив собі в серце з револьвера, купленого для відлякування пташиних зграй під час роботи на пленері, однак куля пройшла нижче. Завдяки цьому він самостійно дістався до номера готелю, де незабаром помер.
  • На аукціоні Drouot у Парижі продали лист, написаний художниками Вінсентом Ван Гогом і Полем Гогеном, в якому вони описували своє відвідування борделів.