Генпрокурор Венедіктова призначила новим в. о. керівника департаменту у «справах Майдану» Олексія Донського. Що про нього відомо?

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова призначила в. о. керівника Департаменту у «справах Майдану» Олексія Донського.

Про це повідомили адвокати, які представляють інтереси потерпілих у справах Майдану.

«Сторона потерпілих вітає таке призначення та очікує посиленої уваги прокуророрів до справ Майдану, підвищення ефективності досудового розслідування і якості підтримання державного обвинувачення у справах Майдану», — наголосили в адвокатській групі.

До призначення Донський працював заступником керівника цього департаменту, який тоді очолював Віктор Мисяк. Звільнення Мисяка раніше вимагали представники родин Героїв Небесної сотні.

Донський шість років є прокурором у справі про розстріли на вулиці Інститутській 20 лютого 2014 року, під час Революції гідності.

У кінці 2019 року генпрокурор Руслан Рябошапка на місяць вивів Донського з цієї справи. «Громадське» повідомляє, що це зробили для того, щоб обміняти пʼятьох ексберкутівців, обвинувачених у вбивствах протестувальників. У січні цього року Донський пройшов співбесіду в Офісі генпрокурора і продовжив там працювати.