Держстат: За п’ять місяців населення України скоротилося на 116 тисяч людей

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

З початку року по 1 червня чисельність населення України зменшилася на 116,7 тисячі людей.

Про це йдеться у звіті, оприлюдненому Державною службою статистики України.

За даними Держстату, населення України станом на червень становить 41 785,8 тисячі людей.

«Залишається суттєвим перевищення кількості померлих над кількістю новонароджених: на 100 померлих — 48 новонароджених», — наголошують у Держстаті.

Держстат

  • Раніше міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов заявив, що у 2021 році Всеукраїнський перепис населення, найімовірніше, не відбудеться. Для цього потрібно 5,8 мільярда гривень.
  • Торік тодішній премʼєр-міністр Олексій Гончарук заявив, що Всеукраїнський перепис населення планують провести у 2020 році за допомогою онлайн-інструментів.
  • Пізніше тодішній міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет пропонував провести електронний перепис населення, який планували реалізувати за допомогою математичної моделі. Українців планували рахувати за допомогою SIM-карт і електронних реєстрів про дітей (РАЦСи) та пенсіонерів (Пенсійний фонд).
  • До 2100 року населення України скоротиться на 68% і налічуватиме трохи більше ніж 17 млн людей. Якщо ж світ досягне сталого розвитку, то українців залишиться ще менше. Такі дані наводить група дослідників з низки американських університетів у своєму прогнозі про чисельність людства до кінця нашого століття.