Загиблий на Донбасі військовий медик був громадянином Естонії

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Загиблий на Донбасі військовий медик був громадянином Естонії. Про це заявив міністр закордонних справ Урмас Рейнсалу, повідомляє телерадіокомпанія ERR.

За словами Рейнсалу, медик отримав громадянство у 2016 році, після відмови від громадянства Білорусі.

«Він приїхав до Естонії у 2006 році як стипендіат у рамках проєкту і мав статус біженця. В Естонії діє принцип, що її громадяни можуть діяти у військових частинах інших країн з дозволу уряду», — сказав міністр. При цьому він додав, що станом на сьогодні таких дозволів нікому не видавали.

Раніше естонські ЗМІ називали імʼя медика — Микола Ільїн. Цю ж інформацію підтвердив і товариш загиблого Віталій Мороз.

  • На Донбасі в зоні бойових дій загинули двоє українських військових. Трагедії сталися біля населених пунктів Славне і Зайцеве (Донецька область). 13 липня російсько-окупаційні війська обстріляли трьох військовослужбовців, які мали евакуювати тіло одного із загиблих.
  • Унаслідок обстрілу біля Зайцевого загинув військовий медик. Також одного військовослужбовця було поранено, ще один отримав бойову травму. При цьому бойовики дали згоду на «режим тиші», щоб українська сторона змогла забрати тіло загиблого, однак продовжили стріляти.
  • Штаб ООС повідомляв, що «режим тиші» погоджували в СММ ОБСЄ.
  • Прокуратура Донецької області розпочала досудове розслідування за фактом порушення законів і звичаїв війни, поєднаного з умисним убивством.
  • 15 липня тіло військовослужбовця Збройних сил, який загинув біля Зайцевого в Донецькій області, забрали з тимчасово окупованої території.