Російські пранкери розіграли президента Польщі. Запропонували «забрати Львів» і згадали «хорошого хлопця» Зеленського

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Російські пранкери розіграли президента Польщі. Запропонували «забрати Львів» і згадали «хорошого хлопця» Зеленського

European Parliament / Flickr

Російські пранкери Володимир Кузнєцов (Вован) і Олексій Столяров (Лексус) зателефонували президенту Польщі Анджею Дуді від імені генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреша. Під час розмови говорили про Україну та Зеленського, а також згадали коронавірус і дискусію з Путіним.

Запис розмови пранкери опублікували на своєму YouTube-каналі. Згодом Дуда підтвердив автентичність розмови у Twitter.

Розмова загалом тривала 11 хвилин. Пранкери скористалися тим, що 13 липня Дуду переобрали на посаду президента, і на початку розмови привітали його з перемогою.

Дуда пояснив свої слова про ЛГБТ, запевнивши, що поважає всіх людей. Також він згадав про Дональда Туска, який, за словами Дуди, «його не любить».

У розмові польський президент наголосив, що у країні ситуація з епідемією коронавірусу під контролем, і вона не така складна, як в Україні.

На питання пранкера, звідки зараз може поширюватися вірус, Дуда припустив, що це можуть бути українці: «Тому що в нас багато людей з України».

Дуда також розповів, що в нього була дискусія з президентом Росії щодо внеску до Другої світової війни. Під час обговорення пранкери запропонували Дуді «забрати назад українські території […] Львів і багато інших».

Дуда, почувши запитання, одразу перепитав: «Що, вибачте?... Ні, це ж Україна! Ні, ні, ні. У Польщі навіть розмов таких немає. Тепер це частина України, і на цьому все. Ні, ні, ні, подібних політичних дискусій в Польщі немає. Ми взагалі про це не говоримо», — наголосив Дуда.

Після цього пранкери спитали його про президента України Володимира Зеленського: «А Зеленський — хороший хлопець?» На що Дуда відповів: «Ну так, на мій погляд, так».

Пізніше Дуда підтвердив факт розмови, пожартувавши, що Гутерреш не вимовляє так добре слово zubrówka.

«Під час розмови я зрозумів, що щось не так — генсек не вимовляє слово zubrówka так добре, хоч голос і був дуже схожий», — написав Дуда.

  • Чинний президент Польщі Анджей Дуда переміг у другому турі президентських виборів, які відбулися 12 липня. Він обігнав свого суперника, мера Варшави Рафала Тшасковського на 2%, набравши 51,03% голосів.
  • Дуда заявляв, що обіцяє у разі свого переобрання «заборонити пропаганду ЛГБТ-ідеології» у навчальних і державних установах.
  • Наприкінці минулого року президент Росії Володимир Путін звинуватив Польщу в розв’язанні Другої світової війни та підтримці Гітлера в «єврейському питанні».