Зеленський узяв справу щодо загибелі військового медика під особистий контроль. На місце відправили головнокомандувача ЗСУ

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:
Зеленський узяв справу щодо загибелі військового медика під особистий контроль. На місце відправили головнокомандувача ЗСУ

Пресслужба Офісу президента України

Президент Володимир Зеленський заявив, що тримає ситуацію з убивством військового медика та пораненням бійців під час евакуації тіла загиблого військовослужбовця на Донбасі під особистим контролем.

Про це повідомляє Офіс президента.

«Висловлюємо найщиріші співчуття сімʼям загиблих. Це незбагненна трагедія для них, для нас, для країни», — заявив президент.

Зазначають, що на місце виїхали Головнокомандувач Збройних сил Руслан Хомчак та заступник керівника Офісу президента Роман Машовець.

Зеленський зазначив, що війна триватиме, поки «з іншого боку лінії фронту є зацікавлені в дестабілізації ситуації й допоки бойовики відкривають вогонь після підтвердження режиму «тиша» по білих касках та по медиках».

Інцидент також засудило посольство США в Україні.

  • На Донбасі в зоні бойових дій загинули двоє українських військових. Трагедії сталися біля населених пунктів Славне і Зайцеве (Донецька область). 13 липня російсько-окупаційні війська обстріляли трьох військовослужбовців, які мали евакуювати тіло одного із загиблих.
  • Унаслідок обстрілу біля Зайцевого загинув військовий медик. Також одного військовослужбовця було поранено, а ще один отримав бойову травму. При цьому бойовики дали згоду на «режим тиші», щоб українська сторона змогла забрати тіло загиблого, однак продовжили вести вогонь.
  • Наразі тіла загиблих перебувають на місці обстрілу. Тривають переговори з ОБСЄ щодо їхньої евакуації.
  • Прокуратура Донецької області розпочала досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, що поєднане з умисним вбивством.