Російську телеведучу Катерину Варнаву все-таки вилучили з «чорного списку». В СБУ дали пояснення

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Російську телеведучу Катерину Варнаву все-таки вилучили з «чорного списку». В СБУ дали пояснення

Instagram / kativarnava

У Службі безпеки України пояснили, чому російську телеведучу та учасницю Comedy Woman Катерину Варнаву вилучили з переліку осіб, які загрожують національній безпеці.

Про це повідомляє «Радіо Свобода» з посиланням на відповідь СБУ.

Служба безпеки України пояснює, що може вилучити особу зі списку таких, що загрожують національній безпеці, «якщо за період дії заборони даних щодо вчинення особою дій, що можуть завдати шкоди національній безпеці, не отримано».

«Якщо за період дії заборони даних щодо вчинення особою дій, що можуть завдати шкоди національній безпеці, не отримано, ухвалюється рішення про скасування заборони в’їзду в Україну цій особі», — повідомили в СБУ.

У відомстві повідомили, що в березні звернулися до Міністерства культури України для оновлення інформації.

У червні стало відомо, що ще 18 березня Міністерство культури й інформаційної політики виключило Варнаву з переліку осіб, які загрожують національній безпеці, за поданням Служби безпеки України.

  • На «Новому каналі» Варнава була ведучою програми «Хто зверху?». У травні 2017 року СБУ заборонила телеведучій вʼїзд в Україну на пʼять років через відвідування нею окупованого Криму. У 2019 році Міністерство культури України внесло Варнаву у список осіб, що загрожують національній безпеці.
  • Раніше міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко заявив, що факт заборони вʼїзду в Україну іноземного актора не може одночасно слугувати підставою для того, щоб забороняти фільми, в яких він брав участь.