На парад до Росії приїдуть лідери лише кількох країн і майже всі з СНД. Кремль називає причиною коронавірус (але це не точно)

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
На парад до Росії приїдуть лідери лише кількох країн і майже всі з СНД. Кремль називає причиною коронавірус (але це не точно)

Пресслужба президента російської федерації

У Кремлі розповіли, хто з іноземних лідерів погодився приїхати на Парад перемоги, який відбудеться у Москві 24 червня.

Про це повідомив речник Кремля Дмитро Пєсков, передають російські ЗМІ.

За його словами, на парад прибудуть лідери Білорусі, Узбекистану, Боснії і Герцеговини, Казахстану, Киргизії, Молдови, Таджикистану, Сербії та керівники самопроголошених Південної Осетії та Абхазії.

При цьому, додає Пєсков, у Кремлі з розумінням поставилися до того, що лідери кількох країн відмовилися приїхати на парад. Він додає, що керівники деяких країн не зможуть приїхати, в першу чергу, через «ті чи інші обмеження [введені через пандемію], які тривають в інших країнах».

  • Парад перемоги в Росії не відбувся 9 травня через пандемію. Однак Путін все ж вирішив провести парад 24 червня. Мер Москви Собянін порекомендував не ходити на Парад перемоги. Захід також вирішили перенести щонайменше в 10 містах.
  • Близько 80 ветеранів Другої світової війни, які на параді сидітимуть поряд з президентом Росії Володимиром Путіним, ізольовані на курорті на два тижні через пандемію коронавірусу.