У глави Офісу президента Єрмака 11 радників. Серед них — колишня топменеджерка «1+1» і призерка Олімпійських ігор

Автор:
Марія Жартовська
Дата:

У керівника Офісу президента України Андрія Єрмака одинадцять радників, з них троє штатних і вісім — позаштатних. Серед них — прессекретарка Єрмака Дарина Зарівна, а також колишня топменеджерка «1+1» Вікторія Романова і призерка Олімпійських ігор Олена Говорова.

Про це свідчать дані Департаменту управління персоналом Офісу президента у відповідь на інформаційний запит «Бабеля».

Штатні радники:

Лілія Пашинна — у 2014—2018 роках працювала помічником народного депутата Олега Лаврика від партії «Самопоміч». В 2016—2018 роках була головним консультантом секретаріату фракції «Самопоміч». У 2019—2020 керувала патронатною службою міністра розвитку громад і територій України.

Ростислав Карандєєв — в 1996 році керував пресслужбою Київської міськдержадміністрації (КМДА). З другого по четверте скликання був депутатом Київської міської ради. Очолював партію «Молода Україна». В 2006 році очолював департамент фізичної культури Міністерства у справах сімʼї, молоді та спорту. У 2007 році працював радником міністра з питань Євро-2012, в 2008 році обійняв посаду заступника міністра. З 2014 по 2015 рік був радником міністра культури, а з 2015-го — заступником міністра. Журналісти писали про високу зарплату чиновника під час його роботи з міністром Володимиром Бородянським — 497 709 грн, це в чотири рази вище, ніж у міністра.

Вікторія Романова — у 2005 році працювала у Національній телерадіокомпанії України (НТКУ) провідним експертом, а потім керівником відділу звʼязків з Європейським мовним союзом. З 2013-го була заступником директора з розвитку міжнародного співробітництва НТКУ. Разом з Олександром Харебіним Романова працювала виконавчим продюсером «Євробачення» 2017 року. У лютому вона пішла з компанії, а в травні 2017-го почала працювати в «1+1 медіа», де займалася питаннями стратегічного планування до березня 2019-го.

Позаштатні радники:

Сергій Куніцин — колишній голова Ради міністрів Криму. З квітня по жовтень 2010-го — постійний представник президента Віктора Януковича у Криму. З листопада 2010 року — депутат Верховної Ради Криму, а з грудня 2012 року — депутат Верховної Ради України від партії УДАР. У лютому 2014-го виконувач обовʼязків президента Олександр Турчинов призначив Куніцина постійним представником президента в Криму. 24 березня того ж року, після анексії Криму, Куніцин «через беззубість влади» подав у відставку. У червні 2014 року тодішній президент Петро Порошенко призначив Куніцина своїм позаштатним радником. З 2014 по 2019 рік Куніцин був нардепом від фракції «Блок Петра Порошенка». 2 червня 2020 року президент Зеленський призначив Куніцина головою Консультативної ради у справах ветеранів війни, сімей загиблих і померлих захисників України.

Олена Говорова — українська легкоатлетка зі стрибків у довжину та потрійного стрибка, призер Олімпійських ігор 2000 року. Коментувала змагання з легкої атлетики, під час Олімпіади в Лондоні 2012 року разом із Савіком Шустером вела «Олімпійські пристрасті» на Першому національному телеканалі. Радниця Єрмака з питань спорту.

Дарія Зарівна — прессекретарка Єрмака, колишня шефредакторка видання LʼOfficiel online, засновниця нетворкінг-платформи Charitum, засновниця інтернет-журналу та однойменного комунікаційного агентства Vector.

Дмитро Дячук — член-кореспондент Національної академії медичних наук України, заслужений лікар України, директор наукового центру «Науково-практичний центр профілактичної та клінічної медицини» Державного управління справами.

Михайло Пасічник — фармацевт-гомеопат, колишній голова Державної служби України з лікарських засобів.

Михайло Подоляк — політтехнолог, «Бабель» писав про нього великий профайл, який можна прочитати тут.

Руслан Магомедов — фінансовий консультант, працював у «Аструм Капітал».

Вадим Потаєв — знайти актуальну інформацію поки не вдалося.