Вакарчук йде з Ради: як депутат 12 років тому пояснював причини складання мандата

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Вакарчук йде з Ради: як депутат 12 років тому пояснював причини складання мандата

Кузьмін Олександр / УНІАН

Музикант Святослав Вакарчук уже вдруге повідомив про те, що складає депутатський мандат та йде із Верховної Ради.

У 2008 році він уже йшов із парламенту, пробувши там менше року. Обирався Вакарчук за списком партії «Наша Україна — Народна Самооборона».

«Безперервнi мiжпартiйнi та внутрiшньопартiйнi суперечки, якими так переймаються тi, хто мають вести Україну вперед, деморалiзують суспiльство всерединi країни, та пiдривають її зовнішній авторитет. Політичне життя держави звузилося до безжальної сутички за владу. Її жертвами стають не лише моральнi принципи, але й нацiональнi iнтереси, про якi так часто говорять полiтики всiх кольорiв i таборiв», — казав тоді Вакарчук.

12 років тому він запевняв, що за тих обставин, які склалися у тогочасному парламенті, залишатися працювати там для нього означало б «втечу» і «зраду присязі» депутата.

Водночас уже 2020 року Вакарчук запевнив, що він виконав свою місію — завів власну партію «Голос» до Верховної Ради.

«Я вважаю, що більшою мірою наше завдання виконано. Наша фракція хоч і не велика, але ефективна ... Ви це бачите самі, це фракція, яка вже не раз рятувала політику від помилок і зробить це ще не раз», — зазначив музикант.

За його словами, партія «Голос» дала людям альтернативу між тими, «хто за Зе», і тими, «хто за Пороха».

  • Партія «Голос», створена Святославом Вакарчуком, отримала 20 мандатів за результатами парламентських виборів. Сам він був першим номером у списку партії.
  • Партія «Голос» витратила на передвиборчу кампанію до Верховної Ради 105,6 млн грн — лише на 10 млн менше за «Слугу народу».