У «Слузі народу» придумали план керування фракцією. Він називається «СЕВРЮГА» й ось про що він

Автор:
Віталій Тисячний
Дата:
У «Слузі народу» придумали план керування фракцією. Він називається «СЕВРЮГА» й ось про що він

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

У «Слузі народу» розробили план керування фракцією під назвою «Операція СЕВРЮГА». Документ обговорять на закритому засіданні СН у понеділок, 1 червня.

Про це «Бабелю» розповіла заступниця голови фракції Євгенія Кравчук.

Кожен пункт плану починається з великої літери, які разом і позначають назву риби. Всього є чотири пункти, які виносяться на обговорення нардепів СН.

Перший — стратегія та тактика політсили. Основа — програма СН і президента. У 2020 році планується на кожен пункт вибрати законопроєкт, голосувати як мінімум один проєкт на пленарний тиждень, і в цілому розробити маршрут їх у фракції. Також передбачається розробити план законопроєктів, запланувати блоки на 2021 і 2023 роки. На останньому етапі мова йде про зміни до Конституції.

Другий — створення Етичного кодексу та правил врегулювання конфліктів інтересів. Третій — взаємодія та організація. Розробка статуту фракції, а також стандартів роботи. Четвертий — результат. Їх аналіз за перший рік роботи, SWOT-аналіз та інші форми підбиття підсумків.

Як пояснила «Бабелю» Євгенія Кравчук, ця ідея буде обговорюватися на засіданні фракції 1 червня, яке заплановано на 18:00 в КВЦ «Парковий». «Ми давно хотіли попрацювати над посиленням звʼязків у фракції, адже ми найбільші в історії. Ми хочемо всі разом поговорити і зрозуміти, як нам краще працювати всередині. Давно ще думали про те, щоб створити партійний статут, все це узгодити. Нардепи-мажоритарники просять додаткові формати комунікації».

На уточнювальне питання про авторство розробки і незвичайну назву, нардеп відповіла: «Це питання до креативу автора, нардепки Марʼяни Безуглої. Вона збирала міжнародний досвід, військові приклади з заходу».