У Росії вже третій лікар викинувся з вікна на тлі пандемії. За добу в країні рекордні 10 тисяч хворих

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:

У Росії вже третій лікар викинувся з вікна на тлі пандемії. Працівник швидкої допомоги заразився коронавірусом і спробував накласти на себе руки в лікарні — наразі він у реанімації. Водночас 3 травня в країні зафіксували рекордну кількість заражених.

Про це повідомляє Meduza.

Лікар Олександр Шулепов із Воронезької області викинувся з другого поверху лікарні, у якій самотньо перебував в інфекційному боксі з 22 квітня. Наразі він перебуває в тяжкому стані з переломом основи черепа. Зазначається, що хвороба в Шулепова протікала легко і днями його мали виписати.

При цьому на початку лікування від коронавірусу Шулепов разом із колегою, якого оштрафували за поширення фейків про коронавірус через скарги на нестачу засобів захисту, заявив, що головний лікар змусив його працювати навіть після інфікування. Пізніше Шулепов зізнався, що перебільшив проблему, і передав слово головному лікарю, який зазначив, що лікарям усього вистачає. Власті припускають, що самогубець заразився за межами лікарні.

25 квітня з вікна випала в.о. головного лікаря Красноярського крайового госпіталю для ветеранів Олена Непомняща. За інформацією видання, жінка виступила проти перепрофілювання одного зі своїх корпусів під прийом інфікованих коронавірусом через нестачу засобів захисту та неготовність лікарів. Непомняща померла в реанімації.

24 квітня загинула завідувачка відділенням швидкої допомоги з колишнього закритого військового містечка під Москвою Наталя Лебедєва, яку госпіталізували з підозрою на коронавірус. За офіційною інформацією, жінка померла внаслідок нещасного випадку, а за інформацією російських ЗМІ — викинулася з вікна через звинувачення в халатності, яка призвела до зараження коронавірусом кількох її підлеглих.

За останню добу в Росії зафіксували рекордні 10 633 випадки зараження, як повідомляє РБК. Всього у країні більш ніж 134 тис. хворих. Зазначається, що серед нових заражених більшість складають люди від 18 до 65 років, тоді як люди від 66 і старші в меншості.