Єрмак заявив про помсту Лероса за спробу призначити «свою людину». Йому відповів депутат КМДА Сагайдак

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Глава Офісу президента Андрій Єрмак на брифінгу назвав причиною конфлікту з депутатом від «Слуги народу» Гео Леросом спробу останнього просунути на посаду заступника міністра в одному з міністерств «людину з попередньої влади, яка працювала у Київській держадміністрації».

Єрмак заявив, що не міг цього допустити. «Спочатку цю людину нам пропонували в КМДА, потім ця людина зʼявилася в останньому рішенні Кабінету міністрів пана Гончарука. Я зупинив це, і, безумовно, у пана Лероса після цього до мене відповідне ставлення», — сказав глава ОП.

Він не назвав людину, про яку йшлося, але на його слова відповів депутат Київської міськради Ілля Сагайдак. Він назвав слова Єрмака «маніпуляцією і нісенітницею».

Сагайдак заявив, що проходив співбесіди на посаду голови КМДА та на посаду заступника міністра інфраструктури, але його призначенням заважав Єрмак. Він розповів, як майбутній глава ОП увірвався в кабінет Володимира Зеленського під час співбесіди на голову КМДА і після розмовляв з главою держави віч-на-віч. Сагайдак стверджує, що Єрмак був проти його призначення через можливий майбутній конфлікт із мером Києва Віталієм Кличком.

Сагайдак написав, що Єрмак впливає на транспортний комітет, а на посаду заступника міністра він не погодився, оскільки очікував «узурпації влади людьми з сумнівною репутацією».

Гео Лерос пізніше написав у Facebook, що «Сагайдак — крутий фахівець і продавати його не потрібно». Також він заявив, що нардеп Микола Тищенко розповідав йому, як мер Києва просив Єрмака не призначати його «особистого ворога».