Закрити метро та громадські заклади. Кабмін погодився на пропозиції Зеленського щодо протидії коронавірусу

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Кабінет міністрів підтримав усі пропозиції президента Володимира Зеленського з протидії розповсюдженню коронавірусної інфекції. Про це у Telegram повідомив премʼєр-міністр Денис Шмигаль.

Таким чином, заборонено:

  • із 12:00 18 березня залізничні, авіа- й автобусні міжміські та міжобласні пасажирські перевезення до ухвалення окремого рішення;
  • із 17 березня закладам культури, ТРЦ, ресторанам та іншим закладам харчування, розваг і послуг приймати відвідувачів (ресторани та кафе можуть виконувати доставку їжі);
  • масові заходи за участі понад 10 осіб, зокрема обряди та церемонії.

Крім того, уряд вирішив:

  • з 17 березня зупинити роботу метрополітену в усіх містах;
  • запровадити в Чернівецькій та Житомирській областях режим надзвичайної ситуації з 17 березня;
  • не допускати на атомні електростанції та в міста-супутники працівників із ознаками респіраторних захворювань, посилити санітарно-пропускний контроль для персоналу.

Також премʼєр доручив профільним міністерствам напрацювати разом із мережами рітейлерів перелік товарів, експорт яких варто обмежити; оцінити кількість коштів, необхідних для доплати у 1000 грн громадянам, які мають пенсію менш ніж 5 тис. грн, та підготувати лист і звернення до МВФ щодо надання фінансової підтримки для подолання наслідків коронавірусу.

Шмигаль закликав усіх громадян із розумінням поставитися до запроваджених обмежень і попіклуватися про себе та своїх рідних.