Коронавірус у світі: кількість хворих знову зросла, Apple закрила магазини всюди, крім Китаю, а Ірландія скасувала День святого Патріка

Автор:
Тая Решетнікова
Дата:

Кількість заражених коронавірусом в усьому світі зросла до 145 374 осіб. Про це свідчать дані сервісу Центру системних досліджень при Університеті Джона Гопкінса.

За інформацією вчених, наразі від вірусу померло 5 429 осіб, тоді як одужало 71 694. Основними осередками зараження залишаються Китай, Італія, Іран, Південна Корея, Іспанія, Німеччина та Франція.

Як повідомляє Reuters, в Apple анонсували закриття всіх роздрібних магазинів, крім тих, які розташовані на території материкового Китаю. Керівництво компанії заявило про такий крок, щоб мінімізувати зараження працівників. Разом з цим, з 27 березня дозволяється працювати віддалено тим, у кого є така можливість.

У той же час, за інформацією Вloomberg, в Ірландії скасували друге найважливіше після Різдва свято — фестиваль на честь Дня святого Патріка, який відбувався щорічно 17 березня.

  • Спалах інфекції COVID-19, яку спричиняє вірус SARS-CoV-2, почався наприкінці 2019 року в китайському місті Ухань. Згодом коронавірус почав стрімко поширюватися країнами Азії й до кінця січня дійшов до США та Євросоюзу.
  • 11 березня Всесвітня організація охорони здоровʼя оголосила пандемію коронавірусу COVID-19, а в Україні запровадили тритижневий карантин.
  • В Україні зараження коронавірусом підтвердили у трьох осіб. 13 березня від коронавірусу померла 71-річна жінка з Житомирської області.
  • Компанія Apple відновила роботу своїх магазинів у Китаї через місяць після їхнього закриття у звʼязку з поширенням коронавірусу.