Убивство Шеремета: адвокат Кузьменко заявив, що в ніч на 19 липня вона зустрічала дитину в аеропорту «Бориспіль»

Автор:
Юлія Рябчун
Дата:
Убивство Шеремета: адвокат Кузьменко заявив, що в ніч на 19 липня вона зустрічала дитину в аеропорту «Бориспіль»

Синиця Олександр / УНІАН

Підозрювана у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета Юлія Кузьменко познайомилася з підозрюваним за цією ж справою Андрієм Антоненком лише у 2016 році. Про це заявив її адвокат Владислав Добош.

За його словами, версія слідчих про організованну злочинну группу, до якої входили музикант Андрій Антоненко, військовослужбовець Яна Дугарь, подружжя Грищенків і лікарка Кузьменко, «не витримує ніякої критики». «Слідчі озвучили історію про вибухи, які, на їхню думку, повʼязані між собою. Це підрив опор у Криму, убивство Шеремета, закладка міни під авто бізнесмена в Івано-Франківську. Але це повна маячня, бо Кузьменко в той час [підрив електропор у Херсонській області] перебувала на Майдані, — заявив Добош. — В МВС заявили, що у 2015 році при підриві опор фігурувала людина, вдягнена в одяг з принтом на спині. У поліції під це привʼязали Антоненка, який начебто був вдягнений в такий одяг і при вбивстві Шеремета. Одна проблема, у 2015 році його не було в Херсонській області взагалі».

Захисник додав, що також не відповідає дійсності те, що Антоненко начебто підшуковував осіб для скоєння злочину серед волонтерського руху. «У 2016 році Кузьменко викликала таксі до гостиниці «Либідь», вона написала про це у Facebook, і побачила повідомлення, що 28 січня 2016 року близько 18-ї години машина таксі збила жінку з дитиною. Номер цієї машини збігався з номером тієї автівки, що поїхала від неї, і вона відписала автору поста, яким виявився Антоненко. Він написав ій 29 січня 2016 року в приватні повідомлення, що він є батьком дитини, яку збило таксі, подякував їй за відгук і залишив свій номер телефона, якщо вона готова бути свідком», — розповів адвокат.

Він додав, що потім Кузьменко зустрілася з Антоненком на пів години й заявила, що готова виступити свідком, а після цього бачилися ще один раз приблизно в березні-квітні в закладі харчування випадково. 23 червня 2016 року він зателефонував ій та запросив на концерт своєї групи в «Докер пабі» в Києві.

«У 2017 році Кузьменко вперше познайомилася з подружжям Грищенків у Facebook, а особисто зустрілася з ними аж у 2018 році», — наголосив адвокат. А з Яною Дугар взагалі, за його словами, Кузьменко познайомилася під час судового засідання у справі Грищенків.

У ніч перед вбивством Шеремета, за словами адвоката, Кузьменко повернулася з Вілково Одеської області, де відпочивала з друзями. «У ніч на 19 липня вона зустрічала батьків з сином Артемом в аеропорту «Бориспіль», вона забрала в батьків дитину, десь близько 4—5 години ранку вони повернулися з аеропорту додому», — додав Добош. Він також показав ваучери та закордонні паспорти батьків Кузьменко, які 18 липня вилетіли з Туреччини до України.