В Одесі третю годину горить коледж, вогонь охопив 2000 м. кв. будівлі. Більш ніж десять потерпілих, загинула студентка

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
В Одесі третю годину горить коледж, вогонь охопив 2000 м. кв. будівлі. Більш ніж десять потерпілих, загинула студентка

Пресслужба ДСНС України

В Одесі горить будинок-пам’ятка архітектури, площа пожежі складає 2000 м. кв. Дванадцять осіб постраждало, з них четверо пожежників, повідомляє пресслужба ДСНС.

За даними швидкої, стан потерпілих — середньої тяжкості та тяжкий. Зʼясувалося, що померла не викладачка коледжу, а 17-річна студентка. Плутанина сталася в лікарні під час упізнання. Викладачка коледжу жива, але знаходиться у важкому стані.

Пожежа виникла о 10:12 на третьому поверсі шестиповерхового навчального корпусу. У ДСНС повідомляють, що існує загроза розповсюдження вогню. Евакуйовано понад 40 осіб, до гасіння пожежі залучено 65 осіб особового складу та 16 одиниць техніки.

Як повідомляє «Думская», полумʼя перекинулося на кутову вежу. З четвертого поверху стрибнули чотири людини. За словами очевидців, рятуючись від полумʼя, також деякі студенти стрибали на припарковані машини з пʼятого поверху.

Працівники говорять, що всередині можуть залишатися їхні колеги. «Все сталося раптово, пішов чорний чадний дим, ледве вибралися з будівлі», — цитує очевидців видання. Всього в будівлі навчалося і працювало приблизно 400 осіб, зараз складають їх списки.

Міський голова Одеси Геннадій Труханов повідомив, що поки не можуть встановити звʼязок з чотирма людьми, які на початку пожежі могли перебувати всередині будівлі.

Споруда, де спалахнула пожежа, відома як прибутковий будинок Асвадурова, є памяткою архітектури і була зведена в 1914 році за проєктом архітекторів Чернігова і Гольденберга. Зараз у будівлі розміщується низка фірм та установ, у тому числі Інститут морської біології, одеська філія Інституту археології НАН України та Коледж економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу.