У США святкують День подяки та готуються до параду Мейсі. Як це виглядає?

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Щороку у США в четвертий четвер листопада святкують День подяки і з цієї нагоди влаштовують парад Мейсі — карнавальну ходу з гігантськими надувними фігурами із мультфільмів і коміксів. Парад відбувається на головній вулиці Нью-Йорка. Цьогоріч свято припало на 28 листопада.

Gary Hershorn / Getty Images

Організатор параду — торговельна мережа Macyʼs. Вперше подія відбулася в 1927 році, коли працівники нью-йоркського магазину Macyʼs вирішили відзначити День подяки маскарадною ходою. З того часу традиція стала загальнонаціональним надбанням.

За день до ходи надувних героїв заповнюють гелієм і «припарковують» на розі 77-ї вулиці і Центрального парку. А під час параду Мейсі політ надувних героїв супроводжують колони музикантів, клоунів і танцюристів у барвистих нарядах, а також зірки шоу-бізнесу, спорту та телебачення. Замикає процесію Санта на своїх традиційних санчатах.

Цьогорічна хода з надувними фігурами була під загрозою через можливий штормовий вітер, але 28 листопада поліція Нью-Йорка повідомила у Twitter, що «сьогодні повітряні кулі літатимуть».

День подяки — це державне загальнонародне свято США. Його щороку святкують у четвертий четвер листопада. Свято присвячене першому врожаю, який зібрали пілігрими з Плімутської колонії у 1621 році після голодної зими в Новому Світі. Губернатор пілігримів Вільям Бредфорд проголосив День подяки Богові за те, що він допоміг їм пережити сувору зиму.

Національним святом День подяки став у 1863 році, коли президент Авраам Лінкольн встановив його в останній четвер листопада і оголосив національним святом і вихідним днем.

День подяки за традицією святкують у родинному колі. Родичі і друзі збираються за спільним столом із традиційними стравами. Обовʼязковими стравами в День подяки є фарширований індик з журавлиновим соусом і солодкий пиріг з гарбузовою начинкою. На думку істориків, усе це було на столах колоністів у XVII столітті.

До цього дня по всій країні відгодовують велику кількість індиків, щоб забезпечити кожну американську сімʼю хоча б одним.