Victoriaʼs Secret уперше за 25 років скасовує шоу через звинувачення в сексизмі

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Victoriaʼs Secret уперше за 25 років скасовує шоу через звинувачення в сексизмі

Dimitrios Kambouris / Getty Images for Victoria's Secret

Бренд жіночої білизни Victoriaʼs Secret вперше за 25 років скасував щорічний показ через звинувачення в сексизмі та зменшення телевізійних рейтингів, повідомляє BBC.

Шоу зʼявилося в 1995 році та було великою подією у популярній культурі, щороку приваблюючи мільйони глядачів. Шоу зробило відомими багатьох дівчат, яких називали «ангелами» бренду, зокрема Тіру Бенкс, Хайді Клум, Міранду Керр.

Головною особливістю показів були моделі з ідеальними за мірками індустрії параметрами.

Торік шоу Victoriaʼs Secret мало найнижчі рейтинги, ніж будь-коли, і викликало критику, що воно є сексистським і застарілим.

Також на показниках компанії бренда L Brands відобразилися й погані продажі білизни Victoriaʼs Secret. У компанії повідомили про втрату в $252 млн за результатами третього кварталу.

Минулого року в інтервʼю у Vogue тодішній головний маркетинговий директор Ед Разек припустив, що «транссексуальні» моделі не повинні бути частиною події. Пізніше він вибачився, а на початку цього року пішов з компанії.

Victoriaʼs Secret раніше підписала контракти з трансґендерною моделлю Валентиною Сампайо і plus-size моделлю Алі Тейт Катлер.