Справа Епштейна: принц Ендрю оголосив про відмову від монарших обовʼязків

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Син королеви Єлизавети II принц Йоркський Ендрю відмовився від виконання монарших обовʼязків на тлі звинувачень у сексуальному звʼязку з однією з жертв американського мільярдера Джеффрі Епштейна. Про це повідомляє ВВС.

Хронологія звинувачень проти Джеффрі Епштейна

  1. На Епштейна в поліцію заявили батьки 14-річної дівчинки. За їх словами, він чіплявся до їхньої дочки в своєму будинку в Палм-Біч (Флоріда). Поліція обшукала будинок і виявила безліч фотографій дівчат.

  2. Мільярдерові пред'явлені звинувачення в кількох випадках статевого зв'язку з неповнолітніми.

  3. Адвокати Епштейна уклали угоду зі слідством. Він погодився визнати себе винним за двома звинуваченнями в проституції. В обмін він і його спільники отримали імунітет від федеральних звинувачень у торгівлі людьми.

  4. Відбував покарання у в'язниці.

  5. Заарештований за звинуваченням у торгівлі дітьми і змові з метою здійснення торгівлі людьми. Слідство вважає, що Епштейн схилив до сексу десятки неповнолітніх дівчат.

Він додав, що отримав від королеви дозвіл на такий крок. «Я шкодую про свої необдумані відносини з Джеффрі Епштейном. Його самогубство залишило багато питань без відповіді, особливо для його жертв, і я глибоко співчуваю всім, хто постраждав», — йдеться в заяві принца.

Принц додав, що може тільки сподіватися, що з часом «жертви зможуть відновити своє життя». Він додав, що готовий допомогти будь-якому правоохоронному органу в проведенні розслідування.