У Австралії помер серійний «убивця туристів» Айван Мілат

Автор:
Анна Воробйова
Дата:

У Австралії у віці 74 років помер Айван Мілат, «убивця туристів», один з найвідоміших серійних убивць в історії країни, повідомляє BBC.

Мілат помер у лікарні Лонг-Бей у Сіднеї від раку.

Хто такий Айван Мілат?

У період з 1989 по 1992 рік Мілат викрав і вбив не менш ніж сім жертв віком від 19 до 22 років — трьох німців, двох британців і двох австралійців.

Раніше, в 1971 році дві жінки, які подорожували автостопом, дали свідчення проти Мілата за звинуваченням у зґвалтуванні, але тоді його виправдали.

Мілат підбирав туристів, які подорожували автостопом, на довгому відрізку дороги між Сіднеєм і Мельбурном — переважно одинаків, але іноді й пари.

Убивав Мілат з вогнепальної зброї, нерідко попередньо звʼязував жертв і використовував їх згодом як мішені. Деякі жертви були зарізані і як мінімум одна — обезголовлена. Також Мілат був визнаний винним у пограбуваннях, подеколи й без убивства. Засуджений у 1996 році після тривалого розслідування до 7 довічних увʼязнень і ще 18 років позбавлення волі.

У суді адвокати Мілата безуспішно намагалися перекласти провину на його брата Річарда, одного з 14 братів і сестер. У Мілата і декого з його братів були проблеми з законом, і поліція не раз навідувалася на сільську ферму сімʼї.

Мілат не визнав себе винним за всіма звинуваченнями. Довгий час його вважали єдиним серійним убивцею в історії Австралії.