Uber запустив вертолітне таксі в Нью-Йорку. Рейс коштуватиме $225

Автор:
Люся Зеленко
Дата:

Компанія Uber Technologies Inc. з 7 жовтня запускає новий сервіс вертолітних пасажирських перевезень у Нью-Йорку, завдяки якому користувачі зможуть забронювати рейси на вертольоті з нижнього Мангеттена до аеропорту Джона Кеннеді через додаток. Про це повідомляє Reuters.

Компанія заявила, що рейси стануть доступними для всіх користувачів Uber 7 жовтня.

Восьмихвилинний рейс коштуватиме від $200 до $225, включно з транспортом до і після поїздки. Пасажири зможуть взяти з собою невелику валізу і перед злетом будуть дивитися відео безпеки, як у літаках. Польоти здійснюватиме ліцензована компанія HeliFlite Shares. Тестові польоті почали проводити з червня.

«Вертольоти, безумовно, дорогі, і це буде преміальний продукт, але, на нашу думку, ми можемо запропонувати досить доступну точку входу з Uber Copter», — заявив керівник Elevate, програми повітряного катання на Uber Ерік Еллісон.

За словами компанії, перельоти мають значно скоротити час поїздки з перевантаженого Мангеттену, яка на автомобілі займає від однієї до двох годин. З урахуванням часу для переїзду до місця вертолітних посадок на наземному транспорті переліт займатиме від 50 до 75 хвилин.