Трамп дозволив опублікувати стенограму телефонної розмови із Зеленським

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:
Трамп дозволив опублікувати стенограму телефонної розмови із Зеленським

The White House / Flickr

Президент США Дональд Трамп заявив, що дозволив опублікувати повну та невідредаговану версію його липневої телефонної розмови із президентом Володимиром Зеленським.

Про це він написав у Twitter.

«Я дозволив завтра опублікувати повну, повністю розсекречену та невідредаговану стенограму моєї розмови з президентом України Зеленським. Ви побачите, що це був дуже доброзичливий та абсолютно доречний дзвінок. Ніякого тиску і, на відміну від історії з Джо Байденом і його сином, ніякої послуги за послугу», — написав він.

Трамп знову звинуватив демократів у «полюванні на відьом» через ситуацію навколо розмови із Зеленським.

Про що йдеться?

Минулого тижня видання The Washington Post та The New York Times повідомили, що працівник американської розвідки, обробляючи телефонну розмову Трампа з «іноземним лідером», яким міг бути президент Володимир Зеленський, подав скаргу своєму керівництву. Його стурбували окремі висловлювання Трампа, які, за даними американських ЗМІ, можна витлумачити як тиск на українську сторону з метою змусити розпочати розслідування проти сімʼї Джо Байдена, прямого конкурента Трампа на наступних виборах президента США. Син Байдена Хантер працював у компанії Burisma ексміністра екології часів Януковича Миколи Злочевського.