Пожежу на військових складах у Калинівці ліквідували

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Пожежу на території військового складу 48 арсеналу Збройних сил України в Калинівському районі на Вінниччині ліквідували. Про це повідомили у пресслужбі Міністерства внутрішніх справ.

«По прибуттю було встановлено, що горить суха трава на орієнтовній площі до 1,5 га. Існує загроза перекидання вогню на склади з боєприпасами. Вже о 13 год. 17 хв. пожежу було локалізовано, а о 15:15 — ліквідовано», — йдеться в повідомленні.

У свою чергу начальник поліції Вінницької області зазначив, що було близько 10 вибухів. І додав, що евакуацію населення проводити не будуть.

Гучні вибухи призвели до паніки в місцевого населення — люди терміново забирали дітей з дитсадків та шкіл, а дехто навіть встиг виїхати з найближчого до військових складів села Павлівки.

  • 11 вересня вранці на військовому складі 48-го арсеналу (військова частина А1119) артилерійських боєприпасів Міноборони в Калинівці (Вінницька область) прогриміли вибухи. За попередньою інформацією, через займання трави сталося чотири вибухи. Потерпілих немає.
  • Вибухи в Калинівці вже відбувалися у вересні 2017 року. Від вибухів боєприпасів у довколишніх селах були пошкоджені близько 2 тис. будинків. Техніки виявили 998 вибухонебезпечних предметів. Експертиза визначила, що вибухи почалися на складі зі зброєю. У Генштабі тоді заявили, що причиною могла бути диверсія.
  • У жовтні 2018 року вибухи лунали на військових складах боєприпасів під Ічнею в Чернігівській області. З прилеглих населених пунктів евакуювали 12,5 тис. осіб, багато будинків залишилися без світла та газу. Над територією складів закрили повітряний простір, також зупинили залізничне та автомобільне сполучення. Очищення 16-кілометрової зони навколо 6-го арсеналу завершили в середині грудня.