Глава СБУ Баканов пояснив, що робив на ювілеї нардепа Григорія Суркіса

Дата:
Глава СБУ Баканов пояснив, що робив на ювілеї нардепа Григорія Суркіса

Євген Малолєтка / «Бабель»

Глава СБУ Іван Баканов підтвердив theБабелю, що був присутній на вечірці на честь 70-річчя народного депутата Григорія Суркіса («Опозиційна платформа — За життя»). Баканов розповів, що був на ювілеї «як оперативний співробітник».

«Я, крім усього іншого, сьогодні і оперативний співробітник», — відповів Баканов кореспонденту theБабеля.

Що сталося?

4 вересня Григорій Суркіс відзначав 70-річний ювілей у столичному готелі «Інтерконтиненталь». На заході були десятки гостей, політиків, нардепів. Прийшли три президенти України — Леонід Кравчук, Леонід Кучма, Віктор Ющенко. Журналісти «Схем» також помітили Віктора Пінчука з дружиною, сина колишнього генпрокурора Юрія Луценка Олександра, ексглаву СБУ Василя Грицака, чинного главу СБУ Івана Баканова і першого помічника президента Сергія Шефіра.

За даними «Схем», близько опівночі Баканов і Шефір разом залишили «Інтерконтиненталь». За даними авторів матеріалу, за два тижні до свого дня народження Суркіс приїжджав до офісу СБУ на Володимирській.

  • Американська лобістська компанія Signal Group Consulting готувала перший візит «невеликої української делегації» на чолі з Іваном Бакановим до США. Візит відбувся 15—17 квітня 2019 року.
  • Журналістам стало відомо, що дружина глави СБУ Баканова — громадянка Росії. Він заявив, що у неї «стійка проукраїнська позиція».