У «Суспільному» проводили обшуки через обладнання та земельну ділянку. В НСТУ назвали це спробою тиску

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У «UA: Суспільне мовлення» відреагували на обшуки Держбюро і Служби безпеки та заявили, що розцінюють такі дії як тиск і спробу залякування.

Про це йдеться в заяві «Суспільного».

«Мова йде про факт закупівлі для телерадіокомпанії аудіовізуального обладнання, яке було придбано телерадіокомпанією ще в 2017 році. Також у постанові Печерського райсуду Києва про проведення обшуку згадують земельну ділянку, яка є в складі статутного капіталу телерадіокомпанії, і діяльність благодійного фонду «Підтримки створення та розвитку громадського телебачення та радіомовлення в Україні». Як повʼязані ці три факти — важко навіть уявити», — сказано в заяві.

В НСТУ зазначили, що слідчі прийшли в офіс і додому до працівників в останній день дії рішення суду про проведення обшуків. Крім того, СБУ та ДБР супроводжували працівники Департаменту захисту національної державності. Це, на думку «Суспільного», також дивно.

«Згадані факти ми можемо розцінити лише як спробу залякати керівників єдиної незалежної медіакомпанії нашої країни, яка не належить до жодної політичної або бізнес-групи, не обслуговує інтереси політиків чи олігархів», — підсумували в НСТУ.