«Мені це не потрібно» Зеленський заперечує співпрацю з американськими лобістами незважаючи на звіт компанії з його імʼям

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Президент Володимир Зеленський заявив, що не користувався послугами американських лобістів, оскільки це йому не потрібно. Про це повідомляє «Радіо Свобода».

«Я ніколи ніким не користувався. Мені непотрібне лобі, ви знаєте це чудово, яка довіра до мене у людей. Я ніколи не зустрічався ні з одним лобістом, ні з одним посередником, нікого про це не просив», — зазначив він.

На уточнювальне питання про те, чи міг хтось діяти в його інтересах, Зеленський відповів неоднозначно.

«Я не знаю, напевно, вони ж там брехню не пишуть — хтось може, я цього не робив, мені це непотрібно, я нікому жодної копійки не платив», — підкреслив він.

  • Американська лобістська компанія Signal Consulting Group, LLC опублікувала звіт про роботу, яку вона виконала для президента Володимира Зеленського під час його передвиборної кампанії. Згідно з документами, роботу виконували у Вашингтоні, в період між 3 квітня та 21 травня.
  • Глава Офісу президента Андрій Богдан написав заяву про звільнення за власним бажанням. Як зʼясувалося пізніше — це зробили всі члени команди Зеленського.
  • 22 травня президент призначив Івана Баканова першим заступником голови Служби безпеки — начальником Головного управління боротьби з корупцією та організованою злочинністю Центрального управління СБУ.