Вночі: ракетний договір США і Росії припинив дію, КНДР втретє запустила ракету, «Зоря» пройшла далі в Лізі Європи

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Ракетний договір між США і Росією припинив дію

2 серпня припинив дію Договір про ліквідацію ракет малої та середньої дальності (ДРМСД) між США і Росією. 4 грудня 2018 року державний секретар Сполучених Штатів Майкл Помпео заявив, що США перестануть дотримуватися положень ДРСМД протягом 60 днів, якщо Росія не повернеться до виконання взятих на себе зобовʼязань.

Договір уклали в 1987 році президент США Рональд Рейган і радянський лідер Михайло Горбачов. Документ забороняв США і СРСР, правонаступницею якого стала Росія, озброюватися, виробляти та ставити на бойове чергування клас ракет дальністю від 500 км до 5,5 тис. км. У 2014 році США звинуватили Росію у невиконанні умов через виготовлення крилатої ракети 9M729.

КНДР втретє за тиждень запустила балістичну ракету

Військові Південної Кореї повідомили, що Північна Корея в пʼятницю випустила ракету малої дальності біля свого східного узбережжя.

Згідно з даними обʼєднаного комітету начальників штабів, снаряди випустили о 02:59 (20:59 за Києвом) і 03:23 (21:23 за Києвом) з Юнхуна в провінції Хамген-Намдо в Японське море. При цьому в бесіді з американськими журналістами президент США Дональд Трамп пояснив, що в даному випадку «немає проблеми», оскільки він не домовлявся з Пхеньяном про припинення таких випробувань.

Польща скасувала податок на фізосіб заради зупинки міграції

У Польщі на рік скасували податок для фізичних осіб, яким не виповнилося 26 років і дохід яких менше 85,5 тис. злотих (€20 тис.), для того щоб зупинити виїзд громадян з країни і збільшити доходи близько двох мільйонів людей.

Податок зменшився для молодих працівників з 18% до нуля. Перед цим в уряді поскаржилися, що після вступу до ЄС до 2 млн громадян виїхали з країни.

«Зоря» пройшла далі в Лізі Європи

Луганська «Зоря» у повторному матчі перемогла сербську «Будучност» у другому кваліфікаційному раунді Ліги Європи УЄФА. Гра проходила в Запоріжжі, а єдиний гол на 32-й хвилині забив гравець луганчан Артем Громов. У першому матчі верх теж взяла «Зоря» і за підсумками двох ігор пройшла далі. У наступному раунді луганчани зіграють з болгарським ЦСКА.