Україна почала модернізацію керованої ракети Х-29. Бомбардувальники провели перші стрільби

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

В Україні почали модернізацію керованих авіаційних ракет класу «повітря-поверхня» Х-29Л і Х-29Т . У Волинській області на полігоні «Повурськ» вперше за останні 23 роки бомбардувальники Су-24М провели випробувальні стрільби такими ракетами, щоб фахівці визначили ступінь модернізації.

Про це повідомляє АрмияInform.

Представник Державного науково-дослідного інституту випробувань та сертифікації озброєння і військової техніки заявив, що ракету модернізують, оскільки «за роки збройного конфлікту з російськими найманцями на сході України гостро постало питання підвищення ефективності засобів ураження високозахищених обʼєктів противника».

Ракета була прийнята на озброєння радянської армії у 1980-х роках. Вона призначена для знищення військової техніки, оборонних споруд (опорні пункти, штаби, контрольно-спостережні пункти), обʼєктів інфраструктури (мости, бетонні злітно-посадкові смуги), а також кораблів водотоннажністю до 10 тис. тонн.

Википедия

Залежно від модифікації ракета використовує різні системи самонаведення. У Х-29Л напівактивна лазерна система 24Н1, вона вражає цілі на відстані від 2 до 10 км. Х-29Т оснащена пасивною телевізійною системою «Тубус-2», дальність ураження — від 3 до 12 км.