В Японії невідомий підпалив студію аніме, 12 людей загинули, близько 40 постраждали

Дата:
В Японії невідомий підпалив студію аніме, 12 людей загинули, близько 40 постраждали

The Asahi Shimbun / Getty Images

Щонайменше 12 осіб загинули і близько 40 постраждали внаслідок підпалу анімаційної студії в Кіото (Японія). Як повідомляє телекомпанія NHK, близько 10:30 ранку (03:35 за Києвом) до будівлі студії Kyoto Animation Co. увірвався чоловік, який розлив навколо себе невідому рідину та підпалив її.

Як розповіли свідки події, у будівлі пролунав вибух, а потім спалахнула пожежа. Через шість годин вогонь вдалося локалізувати, але рятувальні роботи досі тривають. За офіційними даними, 12 осіб загинули і близько 40 постраждали.

«Ми намагаємося знайти людей, які потрапили в пастку у триповерховій будівлі, зокрема тих, хто не може самостійно пересуватися», — заявив представник пожежної служби.

Підозрюваного затримала поліція, він госпіталізований з отруєнням продуктами горіння. Імʼя та мотиви нападника не називаються, у поліції лише повідомили, що йому 41 рік.

Студія Kyoto Animation заснована в 1981 році. Вона випускає серіали та повнометражні картини. Серед її фільмів AIR, Kanon, Clannad, «Меланхолія Харухі Судзумії», K-On!. Основні приміщення студії розташовані в Кіото та в передмісті Удзі.