ТКГ погодила припинення вогню на Донбасі з 21 липня. Укріплення в Станиці Луганській демонтують

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Тристороння контактна група (ТКГ) з врегулювання ситуації на Донбасі погодила з представниками бойовиків припинення вогню на Донбасі з 00:01 ночі неділі, 21 липня.

Про це у Facebook повідомила прессекретар представника України в ТКГ Леоніда Кучми Дарка Оліфер.

Вона написала, що на засіданні домовилася про демонтаж фортифікаційних споруд в районі Станиці Луганської (Луганська область), зокрема про знесення споруди на мосту через Сіверський Донець.

«Найближчим часом відбудеться одночасний, синхронний демонтаж фортифікаційних споруд, який почнеться зі знесення споруди НВФ ОРЛО на мосту, а також відбудеться деполітизація — будуть прибрані символи квазіугруповань», — написала Оліфер і додала, що українська сторона в найкоротші терміни готова забезпечити свою частину ремонту мосту.

Також вона зазначила, що підтверджено місцеперебування 69 утримуваних українців у «ЛДНР» і 208 осіб в увʼязненні на території України.

«У гуманітарній підгрупі підтверджено місцезнаходження 69 наших громадян, яких ми прагнемо звільнити. У закладах української пенітенціарної системи перебуває 208 осіб, яких запитує протилежна сторона. Домовились в найстисліші терміни провести роботу в двох паралельних напрямках: юридична очистка та підготовка до взаємного звільнення підтверджених осіб і подальше підтвердження утримуваних осіб», — додала Оліфер.